Cyprus voert gezichtsmaskers voor binnenshuis weer in

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde woensdag aan dat toeristen in gebouwen weer gezichtsmaskers moeten dragen. Het land stelde zijn grenzen open en schafte alle inreisbeperkingen af in april. Het schrapte de eis voor gezichtsmaskers op 1 juni  en dat was de laatste beperking die nog van kracht was van de pandemie.

Cyprus voert gezichtsmaskers voor binnenshuis weer in

Maar de maatregel is weer ingevoerd na een opleving van COVID besmettingen. Voor de week die eindigde op 1 juli meldde Cyprus een totaal van 10.879 nieuwe gevallen. Een piek in het aantal ziekenhuisopnames en mensen die niet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen waren enkele van de factoren die tot dit besluit hebben bijgedragen.

De stijging van het aantal COVID-19 gevallen en de herinvoering van het masker-mandaat komt net op het moment dat de zomerdrukte voor toeristen op het punt staat te beginnen.

Zijn er nog andere beperkingen in Cyprus?

Sinds het sluiten van de grenzen iets meer dan twee jaar geleden is Cyprus weer volledig opengesteld voor toeristen en bezoekers. Het waarschuwingssysteem van het land met rode, groene en grijze alarmen is opgeheven.

Reizigers hoeven niet langer de Cyprus Flight Pass in te vullen. Het formulier voor het lokaliseren van passagiers dat vroeger gebruikt werd om positieve gevallen in het land op te sporen.

Nadat het in juni was afgeschaft, is voorlopig alleen het maskerplicht ingevoerd. Het betekent dat toeristen vanaf 8 juli in gebouwen en winkels een masker moeten dragen. Bij niet gehoorzamen ontvang je een boete van 300 Euro.

Mogen ongevaccineerde toeristen Cyprus binnen?

Ja. Alle reizigers, ongeacht hun land van herkomst, hoeven vanaf 1 juni niet langer een geldig vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel van het coronavirus of een negatieve PCR of snelle antigeentest te tonen.

Laatste Nieuws is powered door: