Toegang Amalfikustweg in Italië alleen op oneven of even nummers kentekenplaat

De iconische 35 kilometer lange kustlijn tussen Vietri sul Mare en Positano zal onder de nieuwe verkeersvoorschriften vallen. Bestuurders zullen zich tijdens de spitsuren en in het hoogseizoen moeten houden aan een nieuw systeem met nummerplaat toegang.

Dagen met oneven nummers op als de nummerplaat van je voertuig eindigt op een oneven nummer. Je kunt deze weg Dagen met even nummers op als het laatste cijfer van je nummerplaat een even nummer is.

Toegang Amalfikustweg in Italië alleen op oneven of even nummers kentekenplaat

Half juni tot eind september 2022 zullen de Amalfi-regels van kracht zijn

De Pico y Placa wetten, die in een aantal drukke Italiaanse steden van kracht zijn, dienden als basis voor het nieuwe systeem. Ze zullen van kracht zijn gedurende de hele maand augustus en de paasvakantie. Taxi’s, openbaar vervoer, en inwoners van de 13 steden langs de weg zijn allemaal vrijgesteld.

Bovendien worden auto’s langer dan 10,36 meter absoluut verboden door Anas, de organisatie die belast is met het beheer van de snelwegen. Alleen de uren van middernacht tot 6:30 uur zullen caravans en voertuigen die aanhangers trekken de weg mogen gebruiken.

Hoe zullen de nieuwe verkeerswetten je vakantie beïnvloeden?

Alle reisaanwijzingen voor het schilderachtige weggedeelte waarschuwen automobilisten voor lange rijen en schaarse parkeergelegenheid. De nieuwe regels zijn bedoeld om de tijd die plaatselijke bewoners en bezoekers verliezen in kwellende verkeersknelpunten te verminderen.

Prachtige Amalfikust in Italië

De Amalfikust in Italië is bekend om zijn heldere water, hoge kliffen, en snoepkleurige huizen, maar ook berucht om het afschuwelijke verkeer dat de kronkelige wegen verstopt.

De bekende plaats voert nu nieuwe regels in om dit riskante verkeer te halveren.

De kronkelende doorgaande weg, die vaak eenbaans is en verschillende abrupte bochten heeft, wordt meestal overspoeld door toeristen die op zoek zijn naar het ideale uitzicht.

Maar toen de streek woensdag nieuwe voorschriften aannam, kunnen kilometerslange rijen binnenkort tot het verleden behoren.

Laatste Nieuws is powered door: