Toegangsprijs voor toeristen in Venetië

De nieuwe stap in Venetie werd door Venturini omschreven als een “grote revolutie”. De oplossing voor het probleem van het overdadige toerisme waarmee de stad van de lagunes en gondels al tientallen jaren mee te kampen heeft.  De prijs van het kaartje zal variëren van minimaal drie euro tot tien euro. De prijs zal niet in vast worden vastgelegd, maar veeleer veranderen op basis van het aantal mensen dat komt. De prijs zal evenredig met het aantal ontvangen toeristen omhoog gaan. Hoogseizoen is de hoofdprijs.

Toegangsprijs voor toeristen in Venetië

Uitzonderingen voor sommigen

Dit jaar zal het reserveringssysteem voor kaartjes en het bijbehorende webplatform debuteren. Michele Zuin, gemeenteraadslid benadrukte dat de eis om een toegangskaartje te kopen niet in alle omstandigheden geldt.

Invaliden, huiseigenaren, mensen die naar de stad komen om gezondheidsredenen of om familie te zien, en mensen die naar de stad komen om een sport- of culturele manifestatie bij te wonen zullen de belasting niet hoeven te betalen. Inwoners en kinderen jonger dan zes jaar evenmin.

Gasten die langer dan één nacht in een hotel verblijven hoeven de toegangsprijs niet te betalen omdat ze via hun hotel al toeristenbelasting hebben betaald.

Voor de historische stad Venetië en de volgende eilanden moet de toegangsprijs worden betaald: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente, en Poveglia.

Boete in Venetië

De gevolgen van het overtreden van de voorwaarden van een bekeuring variëren van vijftig tot driehonderd euro.

Laatste Nieuws is powered door: